Сандықтауауданындағыбілім беру жәнеоқумекемелерініңазық-түлікнысандарындасатуғатыйымсалынғанөнімдертізімі 2019-2020оқужылы.
ҚазақстанРеспубликасыденсаулықсақтауМинистрінің 2017 жылғы 16 тамыздағы «Білім беру объектілерінеқойылатынсанитарлық-эпидемиологиялықталаптар» санитарлықережелерінбекітутуралы» бұйрығының 119 тарауыныңнегізіндеСандықтауауданыныңбілімжәнетәрбиеұйымдарының ас қоймалыры мен буфеттеріндетыйымсалынады:
1) дайындаужәне іскеасыру:
-Ашығансүт, ірімшік, айран;
-Толымдалғанқұймақтар;
-макарон по–флотски;
-зельцтер, форшактар, желе, пасталар;
-кремі бар кондитер өнімдері;
-кондитерлікөнімдер мен тәттілер (шоколад, тәттілер, печеньелер);
-морс, квас;
-фритюрдеқуырылғанөнімдер;
-жұмыртқа, қуырылғанжұмыртқа;
-күрделі (төрт компонент) салаттар; қаймақжәне майонез кигенсалаттар;
-окрошкалар;
-саңырауқұлақтар;
-Өнеркәсіпемес (үй) тамақөнімдерініңазық-түлікөнімдері;
-құрғақазық-түлікөнімдеріненегізделгенбіріншіжәнеекіншікурстар;
-газдалған, дәрілікжәнеемдікүстелдерминералдысулары, тәттіалкогольсізсусындар, алкогольсыз (тоник) сусындар, концентрацияланғандиффузиялықшырындар (оралғанминералдыжәнеауыз суды қоспағанда);
-фаст-фудтар: гамбургерлер, хот–догтар, чипстер, кептірілгеннан;
-дәмдеуіштұздықтар, кетчуп, жанудәмдеуіштер (бұрыш, жүгері, қыша);
2) қолдануға:
-ыстықтантазартылмағансүт, ірімшікжәнеқаймақ;
-жұмыртқалар мен суда жүзетінқұстардыңеті;
-ауылшарушылығыныңнашартұрмыстыжануарларыныңсүттері мен сүтөнімдері;
-жануарлар мен құстардықоспағанда, тіл, жүрек;
-жеміс-жидек пен механикалықбұзылғанқұстыңеті;
-құсетініңшикізаты бар коллаген;
-өнімдіжануарлар мен құстардықайтасөндіругеұшырағанөнімдер;
-генетикалықтүрлендірілгеншикізатжәне (немесе) генетикалықтүрлендірілгенкөздердентұратыншикізат;
-йодталғантұзжәнебайытылмаған (бейсостатикалық) темір бар дәрумендер, еңжоғарыжәнебіріншісұрыптағыбидайұны.