Аз ғана мектеп тамақтануы туралы.
ҚР білім және ғылым Министрлігінің 2018 жылғы 31 қазандағы «Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша ережелерді бекіту, және балаларды тамақпен қамтамасыз етумен байланысты тауарларды сатып алу туралы...» ҚР БҒМ бұйрығының 66 пункітін орындауға сәйкес. Пищеблоктың жұмысын бақылау үшін мектеп директорының м.а. бұйрығымен мектептік бракеражды комиссиясы құрылды, ол асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайды бақылайды, анықтауыш жұмыс жүргізеді, асханада кезекшілікті тексереді және т.б. Комиссия 5 адамнан тұрады. Төраға мектеп директорының м.а. Т.А.Ашиткова, комиссия мүшелері Т.Н.Плотникова, А.В.Егина, мектеп медбикесі Г.А.Хикимова, ата-аналар комитетінің төрағасы В.Е.Зубова. Бракеражды комиссия міндетіне түскен шикі және дайын өнімді бақылау, азық-түліктерді сақтау жағдайын, оларды мерзіміне сәйкес іске асыруды бақылау енеді. Мектеп медбикесімен күн сайын жазылатын бракеражды журнал жүргізіледі. Және медбике күн сайын азық-түліктерді сақтау нормасын және тамақтану калориясын бақылайды. Ыдыс пен асхана құралдарын жуу және дезинфекциялау барлық санитарлық-гигиеналық тәртіп нормаларын сақтайды. Біздің мектеп асханасының күн сайынғы мәзірінде макарондар, гречка, езілген картоп, пісірілген күріш, сәбізден, қызылшадан және орамжапырақтан жаңа салаттар, суп, үй жаркойы, борщ, балық, әр түрлі ботқалар, булочкилар, жемістер.